Raskausajalle virtaa – Diannan hyvinvointitarina

Dianna sai Virtavalmennuksesta vinkkejä raskausajan väsymyksen taltutukseen.

 

Diannalla Virta-valmennus ajoittui raskauden alkutaipaleelle. Kiireinen tuleva äiti kertookin saaneensa syksyn myötä hyviä vinkkejä väsymyksen ja ylenpalttisten raskauskilojen torjuntaan.

– Valmennus tuli tosi täydelliseen kohtaan. Halusin raskauden aikanakin säilyttää terveelliset elämäntavat, jotta jaksaisin liikkua ja syödä hyvin, kertoo Dianna.

Syksyn aikana Dianna oppi etenkin ruokailun suunnittelun merkityksen.

– Olen aika pitkään jo tiennyt, mitä pitäisi syödä, mutta ruokailun aikatauluttamisessa on ollut selviä haasteita. Päivän ruokailujen suunnittelu on kyllä tosi tärkeää. Ilman etukäteistä suunnittelua sitä helposti tulee ajaneeksi itsensä ylinälkäiseksi ja sitten sitä syö, mitä sattuu. Ennakoinnissa olen oppinut paremmaksi syksyn myötä.

Ennakoinnin ohella laadukas ja ravinnerikas ruoka on Diannan mukaan myös auttanut raskaudelle tyypillisten ahmimiskohtausten hillintään.

– Niitä ei ole tullut oikeastaan lainkaan. Samoin paino on noussut hyvin maltillisesti syksyn aikana. Vaikka kiireen takia liikuntaa on ollut pakko vähentää, olen pyrkinyt liikkeelle aina kun mahdollista, jotta pysyisi energisenä.

Kaisalta Dianna sai hyviä vinkkejä raskausajan ravintolisiin. Myös valmennuksessa neuvotusta magnesiumista on tullut kiinteä osa arkea. Uni on valmennuksen myötä petrautunut paljon.

– Sain neuvolasta raskausvitamiinit, mutta Kaisan vinkkien myötä päätin lisätä vielä D-vitamiinin saantia, joka minulla oli syksyisissä mittauksissa matalalla. Myös magnesiumista on ollut iso apu unensaantiin. Tuntuu, että uni tulee nyt entistä helpommin. Kaisan vinkkaama iltapuuro oli myös uusi juttu, jonka olen napannut käyttöön ja se tuntuu toimivan myös. Unta olen saanut tosi paljon parannettua ja olo on paljon virkeämpi, kertoo tyytyväinen Dianna.

Joulutohinoiden jälkeen edessä on valmennuksen lopputestit, jossa tutkitaan muutosta alkusyksyn tuloksiin. Dianna suuntaa testeihin odottavaisen jännittyneenä.

– Syksyn tulokset olivat jo yllättävänkin hyvät, joten jännittää, miten edennyt raskaus mahdollisesti vaikuttaa arvoihin. Ainakin tiettyjä arvoja raskaus yleensä laskee, mutta toivottavasti ei ole mitään radikaalia muutosta. Toivon näkeväni unen laadussa muutosta parempaan sekä D-vitamiinien osalta.

Kommentointi on suljettu.